panorama 

Vrh in Šumberk

 

sobota, 18. januar 2014

 

 

Zbor udeležencev ob 8. uri v vasi Podboršt.

 

Avtocesto zapustimo v Biču in se peljemo proti Radohovi vasi. Ko se pripeljemo do prvega odcepa, zavijemo levo proti Dobu. Pred vasjo Dob pa je smerokaz proti Podborštu. Parkirali bomo pri meni doma.

 

Iz Podboršta se odpravimo proti Vrhu (554 m), od tam pa do vasi Sela Šumberk, kjer bomo imeli v cerkvi Janeza Krstnika sveto mašo za uspešno gorniško sezono. Pot bomo nadaljevali do razvalin gradu Šumberk in naprej do Srebotnic, kjer bo pri našem članu krajši postanek. Iz Srebotnic pa se vrnemo na izhodišče v Podboršt.

 

Pot bo dolga 5 - 7 ur in je primerna za vse pohodnike.

 

Turo bomo prilagodili vremenskim razmeram.

 

 

Vodnik:

 

Ferdinand Zajec
031 786 139

 

 

POROČILO O OPRAVLJENI TURI:

 

Prva letošnja tura GK Limberk je, kljub neobetavni vremenski napovedi, privabila kar 52 pohodnikov, ki jih je Ferdinand Zajec iz Podboršta popeljal v svet med Kozjakom in Šumberkom. V cerkvi sv. Janeza Krstnika v vasi Sela pri Šumberku smo imeli sv. mašo za uspešno in varno gorniško sezono, ki jo je daroval g. Petek. V prošnjah smo se spomnili tudi našega umrlega gorniškega prijatelja, skalaša Toneta Udovča. Pot smo nadaljevali proti Šumberku, kjer smo si ogledali grajsko kapelo sv. Katarine in razvaline enega najstarejših "pravih" gradov na Kranjskem. Mimo Kremenjeka smo šli do Srebotnic, kjer se je pri našem članu razlegala pesem ob harmoniki. Prešerno razpoloženi smo se vrnili na izhodišče.