Pozdravljeni na spletni strani GK Limberk !

Gorniški klub Limberk (Taborska 1, 1290 Grosuplje) je bil ustanovljen v aprilu 1998. V okviru kluba deluje tudi Sekcija GK Limberk - Ivančna Gorica.

Več o nas

Aktualno - zadnje novice:

 

SKUTNIK - GRIVA - sobota, 18. julij 2015

 

V tretje je šlo, splačalo se je vztrajati. Benjamin Černe je gornike vodil po Skutniku in Grivi, malo obiskanih vrhovih v krnskem pogorju, ki ju obiskujejo zlasti zbiralci ostalin prve svetovne vojne. Našemu fotografu pa je "poziral" beloglavi jastreb.

 

FotoGALERIJA

 

 

 

MONTE ZERMULA - nedelja, 12. julij 2015

 

GK Gornjesoške doline je pod vodstvom Davorina Gaberščka organiziral turo na Monte Zermulo, razgledno goro v Karnijskih Alpah. Ture se je udeležilo 25 gornikov. Vzpon so opravili po zavarovani plezalni poti. Poleg tega vrha so osvojili tudi Monte Pizzul.

 

FotoGALERIJA

 

                

 

 

Vabilo na naslednjo turo:

 

 

 

 

Novice - obvestila:

 

MATAJUR - četrtek, 25. junij 2015

 

Na praznični dan je Mitja Šavli (GK Gornjesoške doline) pripravil turo na Matajur, mejno goro, ki se dviga nad Kobariško kotlino in Slovensko Benečijo. S slovenske strani je na Matajur več poti. Na vrh so se udeleženci povzpeli z Livka.

 

FotoGALERIJA

 

 

RZENIK - sobota, 20. junij 2015

 

Tradicionalni skalaški izlet na planino Rzenik je vodil predsednik Skale dr. Gregor Gomišček. G. France Urbanija je daroval sveto mašo v čast sv. Bernardu Menthonskemu, zavetniku gornikov.

 

FotoGALERIJA

 

 

MONTE CUZZER - sobota, 13. junij 2015

 

Irma in Stane Erjavc sta 11 gornikov vodila v slikovito dolino Rezije, alpsko dolino z izrednimi naravnimi lepotami na italijanski strani Kaninskega pogorja. Z Monte Cuzzerja je lep razgled na Strmo peč, Montaž, Žrd, Kanin in greben, ki se od Skutnika spušča proti Muzcem. Kljub spremenljivim razmeram na poti so se udeleženci zadovoljni razšli po druženju ob obloženi mizi.

 

FotoGALERIJA

 

 

SLAVNIK - sobota, 6. junij 2015

 

Ob dvajseti obletnici Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma, smo skalaši v Tumovi koči na Slavniku, počastili spomin na velikega Slovenca dr. Henrika Tumo, ki je preminul pred osemdesetimi leti.

 

 

GORIŠKA BRDA - sobota, 6. junij 2015

 

Gorniški klub Gornjesoške doline je tudi letos pripravil potovanje po deželi češenj - Goriških Brdih, znani po številnih vinogradih na hribčkih, vinarjih, vinotočih, sadjarjih in kmečkih turizmih, kjer lahko poleg dobre žlahtne kapljice dobimo tudi odlično domačo hrano.

 

FotoGALERIJA

 

 

OB SOČI NAVZGOR - 1. in 2. junij 2015

 

Trije gorniki so prvega in drugega junija opravili, ob dobri tehnični podpori kolegov iz GK Gornjesoške doline Dorice in Mitja Šavli, lepo raziskovalno kolesarsko turo ob Soči navzgor. Pri znamenitem solkanskem mostu  so vstopili na povsem novo kolesarsko stezo, ki je vodila do Plav. Po stranski cesti so dosegli Kanal in imeli srečanje še z nekaterimi člani domačega kluba. Po nasvetu tehnične ekipe so se do Mosta na Soči podali po levi strani reke, kjer je teren postal bolj živahen in je delno prešel v čisto brezpotje. V Tolminu so si ogledali globoka korita, ki jih je izdolbla reka Tolminka v tisočletjih. Nazaj grede so se povzpeli na 956 m visoko Sedlo Solarje in se po razglednem Kanalskem Kolovratu čez Kambreško vračali nazaj v Solkan. Tura je bila enkratna. Jo priporočajo še drugim kolesarskim navdušencem.

 

FotoGALERIJA

 

 

JAMA POLTARICA - torek, 2. junij 2015

 

Jamarski klub Krka je našim članom omogočil ogled jame Poltarice, ki je soseda Krške jame in je bila odkrita aprila leta 2003. Nahaja se nad vasico Gradiček, tik nad izvirom Poltarice, prvega pritoka reke Krke. Do danes je raziskanih 740 metrov podzemnih rovov, dvoran, kanjonov in sifonov. Krasijo jo številni kapniki, zavese, cevčice, pet sifonskih jezer, človeške ribice in brzice. Ob visokem vodostaju je moč videti tudi podzemni slap. Temperatura v jami je med 8 in 9 stopinj. Jama ni turistično urejena, si jo je pa v spremstvu jamarjev in v soju karbidovk možno ogledati v dolžini 180 m.

 

FotoGALERIJA

 

 


Poročila o opravljenih turah GK Limberk v letu 2015:

Izbrane galerije GK Limberk