Gorniški klub LIMBERK

Aktualno - zadnje novice:

 

V a b i l o

 

na srečanje članov in prijateljev Gorniškega kluba Limberk,

 

ki bo v petek,  2. decembra 2016 ob 18. uri v Gostišču Krka, Gabrovčec 18, Krka.

 

 

Končuje se leto 2016 in s tem uspešna gorniška sezona, ki prehaja v naslednjo 2017. Ozrli se bomo na prehojeno pot in se družno dogovorili kako naprej v novem letu. 

 

Skalovje, grmovje, obale rek in morja prehojenih v letu 2016, zanimive prizore iz naših gorniških zgodb si bomo ogledali ob predvajanju fotografij naših fotografov.

 

V prvem delu srečanja bomo tokrat malo drugače na platnu podoživeli predstavitev maratona New York City v Združenih državah Amerike.  V nadaljevanju nas mogoče predčasno obišče prvi dobri mož Miklavž.

 

Prosimo za potrditev udeležbe najkasneje do 30. novembra 2016, na gk.limberk@gmail.com, tel. 041 621 801 - Samo Butkovič ali 041 395 001 – Janez Mežan.

 

 

Organizacijski odbor GK Limberk

 

 

 

 

 

REKREATIVNA VADBA Z UPORABO PLEZALNE STENE

 

Tudi letos je za člane GK Limberk organizirana rekreativna vadba z možnostjo uporabe plezalne stene:

 

ob ponedeljkih ob 20.00, v športni dvorani OŠ Stična.

 

Vabljeni!

 

FotoGALERIJA

                                 

 

Vabilo na naslednjo turo:

 

Gorniški klub dr. Henrik Tuma
sobota, 24. december 2016

 

Polnočnica na Nanosu

 

Vse, ki želite doživeti božično skrivnost v cerkvici sv. Hieronima na Nanosu, vabimo k polnočnici ob 22. uri.

 

Dobimo se ob 19. uri pri bifeju Nanos na Razdrtem. 

 

Vsi zainteresirani se mi javite na spodaj navedeno številko vsaj tri dni pred turo, da se dogovorimo o podrobnostih.

 

Glede na razmere so priporočljive pohodne palice, dereze, gamaše in čelna svetilka.

 

Bogdan Ambrožič
040 847 863

 

 

 

Društvo lednih plezalcev Mlačca Mojstrana in
Slovenski gorniški klub Skala

ponedeljek, 26. december 2016

 

Ogled živih jaslic v ledu

 

Vabimo vas na ogled živih jaslic v ledu, ki jih že tradicionalno organizira Pavel Skumavc z zagnano ekipo sodelavcev in igralcev. Potekajo v soteski Mlačca v Mojstrani - prav tam, kjer skalaši navadno ledno plezamo.

 

Predstava traja 45 minut, Mojstrana pa ponuja v tistem času pred predstavo in po njej tudi možnost ogleda drugih stvari kot so slap Peričnik v ledu, Slovenski planinski muzej, vrt Viharnik in ostale prireditve.

 

Cena za posameznike je 12 EUR, za otroke 8 EUR, za predšolske otroke 2 EUR, skupine nad 10 oseb pa imajo vsako 10. karto brezplačno.

Dobimo se pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani ob 18. uri. Potrebna so topla oblačila, po možnosti tudi baterija ali bakla.

 

Pavel Skumavc
031 677 203


Gregor Gomišček
041 678 716

 

Novice - obvestila:

 

 

KOMEMORACIJA NA DOVJEM IN TURA V OKOLICI -

ponedeljek, 31. oktober 2016

 

Tudi letos je bila na Dovjem komemoracija posvečena našim zaslužnim gornikom (Jakob Aljaž, gospodična Copeland, Klement Jug in Stanko Kofler). Pred tem je Julij Ulčar (GK Karavanke) organiziral turo v bližnji okolici.

 

FotoGALERIJA

 

 

STENICA IN KISLICA - sobota, 22. oktober 2016

 

Bojan Okrogar (GK Savinjske doline) je pripravil jesenski pohodna dva "hriba", povezana z brezpotjem, po gozdnih cestah, s strmimi vzponi po pobočjih, lepimi, skritimi razgledi. Pohodniki so iz Vitanja, mimo kapelice Marijina Roka, prispeli na vrh Stenice. Nato so si ogledali razvaline gradu Lindek in se po ostrem skalnatem grebenu povzpeli na Špičasti vrh z lepim razgledom na celjsko kotlino. Nadaljevali so s prečenjem Kislice do Kozjeka in se vrnili na izhodišče.

 

FotoGALERIJA

 

 

DEBELA PEČ - nedelja, 16. oktober 2016

 

Prestavitev ture GK Karavanke (vodnik Andrej Hude) na nedeljo se je izkazala za odlično potezo. Petnajst udeležencev se je s Planine Zajavornik podalo prek Lipance na Debelo peč in Brda, ki se z ene strani strmo dvigata nad dolino Krme, na drugo stran pa se zložno spuščata proti prostranim Pokljuškim gozdovom. Uživali so na jesenskem soncu in v zlatorumenih odtenkih gorskega sveta.

 

FotoGALERIJA

 

 

BOHOR - sobota, 8. oktober 2016

 

Po šestih letih so se pohodniki vrnili v Posavje. Silvo Klemenčič (GK dr. Henrik Tuma) je organiziral turo na Bohor in obisk Podsrede, kjer je potekala prireditev Teden kozjanskega jabolka. Bogat program so zaključili s simbolično trgatvijo modre kavčine (žametne črnine) z Lenta.

 

FotoGALERIJA

 

 

RJAVCA - sobota, 1. oktober 2016

 

Rjavca je 1789 m visok vrh, ki se nahaja severno od glavne verige mejnega grebena Karavank. Z vrha, na katerem stoji križ, se nam odpre razgled na severna ostenja osrednjih Karavank ter del Dravske doline. Franci Jesenik je gornike popeljal na pot z Ljubelja.

 

FotoGALERIJA

 

 

 

 

Izbrane galerije GK Limberk